Dit jaar zal de traditionele Kaas- en Wijnavond plaats maken voor een corona-proof alternatief!
Naar het voorbeeld van de middelbare school, organiseert het Oudercomité van de Basisschool nu ook een Take-Away.
In samenwerking met Slagerij Breugel uit Tervuren kan u voor slechts10€/p.p. genieten van een lekkere en kwaliteitsvolle afhaalmaaltijd.
Hopende op het mooie weer, hebben we voor u een aantal zomerse gerechten geselecteerd.
 
Bestellen kan u via onderstaande link of door het scannen van de QR-code. U kan bestellen tot zondag 6 juni. 
 
 

 

Op maandag 17 mei om 20u organiseert het oudercomité voor de lagere school en kleuterschool een webinar met Klaar Hammenecker http://www.mamagement.be/
 
Het onderwerp is 'WAT ELK KIND NODIG HEEFT'
Ouderschap gaat vaak gepaard met heel wat stress. De vele – vaak tegenstrijdige – opvoedingsadviezen waarmee je als ouder om de oren wordt geslagen, brengen je mogelijk nog meer aan het twijfelen. 
 
Klaar Hammenecker gaat tijdens dit webinar terug naar wat de essentie van opvoeden is: kinderen geven wat ze nodig hebben om uit te groeien tot zelfredzame, veerkrachtige en liefdevolle jongvolwassenen. Op basis van haar jarenlange ervaring als kinderpsychologe reikt ze 5 opvoedingsbasics aan die in elke levensfase van je kind een welkome basis zijn om op terug te vallen. Zo kun jij – op maat van jouw gezin en je eigen opvoedstijl – jezelf eìn je kind in zijn kracht zetten, zodat je kind kan uitgroeien tot de beste versie van zichzelf.
 
Wil je deelnemen? Inschrijven kan vanaf nu via deze link: 
 
 

Verkoop Kousen 

Rode Neuzen Dag is een benefietactie georganiseerd door VTM, Qmusic, HLN en Belfius en heel Vlaanderen om geld in te zamelen om de mentale, fysieke en sociale weerbaarheid van jongeren te verbeteren.

Elke school die meedoet aan Rode Neuzen kan acties opzetten om geld in te zamelen.

Het oudercomité van de basischool heeft dit jaar gekozen voor de verkoop van kousen. Kousen met een leuk design en ludieke boodschap. 

Kostprijs: 10 euro per paar 

Bestellen? Klik hier

 

Werkgroep/denktank mobiliteit van het oudercomité HHC

Onze visie

Alle leerlingen dienen zich elke dag op een zo veilige mogelijke manier te verplaatsen naar en van de school.

Veiligheid begint uiteraard bij elkeen, door een voorbeeldgedrag te stellen in het verkeer, rekening houdend met de geldende regelgeving. Deze situatie kan gefaciliteerd worden door een omgeving te creëren waar men gestimuleerd wordt op een gewenste wijze te een bepaald gedrag te vertonen.

Vanuit een aantal vaststellingen en incidenten in de schoolomgeving zijn we als werkgroep mobiliteit bezorgd voor de weggebruikers en denken dat de situatie verbeterd kan worden op verschillende aspecten. We willen de (toekomstige) leerlingen, ouders en andere weggebruikers de mogelijkheid geven om zorgeloos en in alle veiligheid de route van- en naar school te laten gebeuren, in een beschermde en veilige omgeving.

De werkgroep mobiliteit heeft als doel een denktank te vormen om op een preventieve en constructieve wijze mee -en- na te denken over mobiliteitsknelpunten met als doel een evenwicht te vinden tussen de veiligheids-, sociale, economische en ecologische aspecten van mobiliteit in de schoolomgeving.

Als denktank mobiliteit binnen het oudercomité van HHC willen we inspanningen leveren om deze aspecten verder uit te werken:

 • Veiligheid: het is onze ambitie om zo veel mogelijk actief mee te denken om verkeersveiligheid te bevorderen met als streefdoel ‘nul verkeersslachtoffers’.
 • Sociaal: overleg en samenwerking bevorderen met de verschillende belanghebbenden die de mobiliteitsthema’s aanbelangen. We willen zo veel mogelijk aanwezig zijn om mee kunnen denken rond de mobiliteitsvisie van onze schoolomgeving.
 • Economisch: haalbare oplossingen uitwerken aan een aanvaardbare kost, opdat op langer termijn deze visie volgehouden kan worden.
 • Ecologisch: de impact van de oplossingen mag niet van die mate zijn dat het onze leefkwaliteit of die van toekomstige generaties nadelig wordt beïnvloed. Hierbij houden we zeker rekening met de klimaatveranderingen, de slechte luchtkwaliteit en het behoud van de natuurlijke leefomgeving.

Onze kernwaarden:

 • Onafhankelijk / Neutraal / Adviserend / Sensibiliserend / Initiatief nemend / Pro-actief

We willen acties uitwerken en ondersteunen die de omgeving rond de school en de weg van -en naar de school verkeersveiliger maken met onder andere de volgende acties:

 • Een breed draagvlak creëren voor de mobiliteit- en verkeersbeleid rondom de schoolomgeving.
 • Inventariseren en aankaarten van mogelijke knelpunten. Hierbij worden de verschillende actoren geïdentificeerd met hun bezorgdheden en voorstellen.
 • Aangeven en communiceren hoe deze ervaren worden door de betrokken actoren.
 • Meehelpen in acties rond verkeersopvoeding. Verschillende andere informatie- en hulpbronnen aanspreken om ons te helpen dit doel te bereiken.
 • Een overzicht maken van concrete problemen die verbeterd kunnen worden. Voorstellen tot verbetering wordt verzameld. Prioriteiten worden toegekend. Een actieplan opstellen met de verschillende betrokkenen en deze opvolgen.

Wil je meer info of zou je graag deze werkgroep mee willen behartigen: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Het oudercomité van de basisschool heet u graag welkom!

Wenst u graag eens deel te nemen aan een vergadering? U vindt hieronder de link;

Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/88390970800?pwd=eXNOaDNHWmlEYmFKNFBZeG9IWnExQT09

Meeting ID: 883 9097 0800
Passcode: C5Krem

Kom gerust online een kijkje nemen! Wenst u graag lid te worden, dan bent u meer dan welkom!

Hopelijk tot donderdag!

Het oudercomité

kaaswine2020

Wat doet u op 7 Maart 2020?
U gaat naar de kaas- en wijnavond natuurlijk.

Kom smullen van een heerlijk kaasbuffet of koudeschotel.
Geniet met vrienden of familie van een glaasje wijn of bier.
Wij zorgen voor superheld activiteiten.
En win een van de vele tombola-geschenken!

INSCHRIJVINGEN

 

Wanneer onze vergaderingen en andere activiteiten van ons Oudercomité doorgaan kan je hier terugvinden.

Klik gewoon op het Plus-teken om deze in uw e-agenda toe te voegen.

De leerlingen hebben al in het begin van het jaar hun kinderfuif gehad.

Nu is het aan de ouders om van een welverdiende Summer Night zonder kinderen te mogen genieten.

Kom het einde van de examens en het begin van de zomer vieren.

Vrijdag 21 Juni vanaf 20u30 in de feestzaal van de lagere school.

Kinderfuif op zaterdag 6 oktober van 17u tot 20u in de feestzaal van het HHC.

Animatie door Pruts en Tijl

 • voor de kleuters van 17u30 to 18u30
 • voor de leerlingen van de lagere school van 18u30 to 19u30

lego
title

De editie 2018 van de kaas- en wijnavond is achter de rug.

Het werd een successvolle editie, waarbij de cijfers voor zich spreken: